Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Praha hostí Future Port Youth: Špičkoví lídři a studenti spojí síly pro lepší technologickou budoucnost

11. 10. 2024 - Aneta Havránková

Praha se letos opět stane dějištěm prestižní globální technologické konference pro studenty, Future Port Youth, která 14. listopadu přivítá špičkové lídry ze Spotify, odborníky ze Stanfordu a další významné osobnosti. Čtvrtý ročník této události, zaměřené na inspiraci mladých lidí k využívání technologií pro lepší budoucnost, se odehraje v multifunkčním prostoru Nové Spirály. Očekávaná účast je okolo 800 studentů přímo na místě, zatímco tisíce dalších budou sledovat přednášky online ve školách po celém světě, od Evropy až po Afriku a Asii.

CEO a zakladatel Future Portu Martin Holečko zdůrazňuje, že konference není jen o diskusích, ale také o tvorbě budoucnosti společně se studenty. „Mladí lidé se setkávají s technologickými vizionáři, kteří je inspirují k tomu, aby se pustili do vlastních projektů s pozitivním dopadem,“ říká Holečko.

Mezi letošními řečníky se objeví například Stephen Ibaraki, globální lídr v oblasti technologií a inovací, který povede diskuze o roli umělé inteligence. Spotify zastoupí Sophie Hamilton, která se zaměří na dopady AI na hudební tvorbu. Dalšími osobnostmi jsou ambasador ESA Jan Spratek a globální viceprezident HTC Alvin Wang Graylin, který představí, jak AI a rozšířená realita změní naše životy.

Letos se konference rozroste nejen o počet účastníků, ale také o 10 tematických přednáškových bloků věnovaných například budoucnosti vzdělávání a boji proti dezinformacím. Nechybí ani soutěž Future Port Awards, kde studenti z celého světa představí své inovativní projekty, které přispívají k cílům udržitelného rozvoje OSN.

Konference je podpořena partnery jako Google Česká republika a hl. město Praha, a koná se pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Více informací se dozvíte zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram