Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Do práce na kole 2024

20. 09. 2024 - Michaela Kratochvílová

Evropský týden mobility (ETM) se blíží a s ním přichází jedinečná příležitost vyzkoušet si udržitelné způsoby dopravy. Univerzita Karlova, která dlouhodobě podporuje koncept ekologické mobility, se i letos zapojí do zářijové výzvy Do práce na kole. Tímto vyzývá své zaměstnance, zaměstnankyně a studenty, aby se do této akce přihlásili a společně sbírali kilometry „za Karlovku“ – ať už na kole, pěšky, nebo jiným způsobem.

Zářijová výzva je určena jednotlivcům, zároveň slouží jako pilotní projekt, který má za cíl zjistit, jak velký zájem má univerzitní komunita o alternativní způsoby dopravy. Důvodů, proč se zúčastnit, je mnoho – od zlepšení fyzické kondice a pravidelné dávky endorfinů až po možnost přispět anonymizovanými daty z tras do městského plánování. Pro účastníky je navíc připravena vnitrouniverzitní soutěž s atraktivními cenami.

Další motivací může být bezplatný cykloservis, který bude dostupný pro všechny zúčastněné v prostorách Kampusu Hybernská. Základní servis může každý využít v pondělí 23. září od 8:00 do 20:00. Je třeba si pouze přinést vlastní materiál, jako například náhradní duše nebo brzdové destičky.

V květnu 2025 bude navíc následovat týmová výzva, která prověří cyklistické dovednosti jednotlivých fakult Univerzity Karlovy. Stane se tým z Fakulty tělesné výchovy a sportu hlavním favoritem, nebo překvapí jiná fakulta? Získají mladí studenti převahu nad zkušenými akademiky? Odpovědi přinese Květnová výzva, na kterou je možné se začít připravovat už nyní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram