Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Den zdraví pro státní úředníky: Podpora fyzického i duševního zdraví jako priorita

14. 09. 2024 - Šimon Hauser

První ročník společného projektu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva zdravotnictví se minulý týden uskutečnil v prostorách obou resortů s jasným cílem – podpořit zdravotní prevenci mezi státními úředníky, zdůraznit význam pravidelných lékařských prohlídek a posílit pozitivní pracovní prostředí. Tento projekt klade důraz nejen na fyzické zdraví, ale také na zdraví duševní.

Účastníci z obou ministerstev měli možnost využít bohatou nabídku zdravotních prohlídek a odborných vyšetření, zahrnující optometrické služby, podologii, vyšetření znamének a gynekologickou poradnu. Nechyběly ani zdravotní workshopy zaměřené na fyzioterapeutická cvičení při sedavém zaměstnání nebo tejpování. Pozornost byla věnována také duševnímu zdraví, kdy zaměstnanci mohli konzultovat s odborníky v oblasti spánkové hygieny, pracovního prostředí, zdravé výživy a nutričního poradenství.

Program byl rozdělen mezi obě ministerstva a zaměstnanci mohli volně přecházet mezi jednotlivými aktivitami bez ohledu na to, v jaké instituci pracují. Pro mnohé účastníky byla také zajímavou přidanou hodnotou možnost zúčastnit se komentovaných prohlídek historických prostor obou ministerstev.

Podpora fyzického i duševního zdraví je pro Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jednou z klíčových priorit. „Když budeme pomáhat pečovat o zdraví svých kolegů, nejenže zvýšíme jejich produktivitu, ale podpoříme i jejich spokojenost a loajalitu, budou motivovanější, kreativnější a odolnější vůči stresu. Péče o zdraví navíc vytváří pozitivní pracovní prostředí, kde se lidé cítí ceněni a podporováni. To vede k lepší spolupráci a celkově vyšší spokojenosti v týmu a samozřejmě i k lepším výsledkům,“ uvedl státní tajemník Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ondřej Andrys.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram