Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Úprava spádových oblastí základních škol v Bohnicích

23. 08. 2024 - Vincenc Novák

Rada městské části Praha 8 schválila změnu spádových oblastí pro školáky na svém území.

V ZŠ Gloweckého tak již nebude muset docházet k losování mezi spádovými žáky, k čemuž v posledních dvou letech došlo. Cílem opatření je zajistit lepší rozvržení školních kapacit.

"Ze školského obvodu ZŠ Glowackého se navrhují vyjmout 4 ulice a část jedné. Ulice Lodžská (sudá čísla 8 – 18), Poznaňská, Toruňská a Vratislavská se navrhují včlenit do školského obvodu ZŠ a MŠ Ústavní.  V rámci ulice Hnězdenská se čísla 2, 2a, 2b, 2c, 4, 4a, 4b, 4c navrhují včlenit do školského obvodu ZŠ Mazurská," uvedl místostarosta MČ pro školství Matěj Fichtner /ANO/.

Před změnou spádových oblastí je nejprve nutné změnit platnou obecně závaznou vyhlášku Hlavního města Prahy č. 3/2024, o školských obvodech základních škol. "V návaznosti na nadcházející dubnové zápisy do 1. ročníků základních škol na školní rok 2025/2026 jsme žádost o změnu obecně závazné vyhlášky odeslali hlavnímu městu," doplnil Fichtner.

Po schválení vyhlášky by tak do spádové oblasti ZŠ Gloweckého nepatřily ulice Lodžská (sudá čísla 8 – 18), Poznaňská, Toruňská, Vratislavská a Hnězdenská – zde čísla 2, 2a, 2b, 2c, 4, 4a, 4b a 4c.

Zdroj: Praha 8

Zdroj úvodního obrázku: Wikimedia Commons / Autor: VitVit – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram