Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Praha 3 poskytne volný byt studentům nebo studentkám VŠ a VOŠ, kteří jsou ochotni pomoci s péčí o seniory

22. 08. 2024 - Vincenc Novák

Městská část Praha 3 nabízí volný byt v místním domě s pečovatelskou službou, který chce nabídnou osobě studující na vysoké nebo vyšší odborné škole.

Byt je jednopokojový, s kuchyňským koutem o velikosti 26,57m2. Nachází se ve čtvrtém patře domu s pečovatelskou službou na ulici Krásova 1841/4. Měsíční nájemné činí 3 188 korun, nájemní smlouva bude sjednaná v režimu nájmu služebního bytu. Nájem se sjednává vázaně na výkon práce podle dobrovolnické smlouvy s Pečovatelskou službou Praha 3 s počátkem od 1. 10. tohoto roku.

Náplň práce spočívá v sociální integraci obyvatel domu, především ve volnočasových aktivitách. Jedná se např. o asistenci při práci s počítačem nebo chytrým telefonem, předčítání, doprovázení při procházce, při cestě k lékaři a podobně, s tím, že rozsah aktivit musí být alespoň 30 hodin měsíčně.

Podmínky pro žadatele/žadatelku o nájem:

  • Studuje prezenční formu vysokoškolského studia nebo vyšší odborné školy v hlavním městě Praze.
  • Má dobrou znalost českého jazyka.
  • Předloží žádost – projekt v rozsahu max. 3 normostran, které musí obsahovat:
    1. Informace o žadateli – jméno, příjmení, bydliště, občanství, datum narození, studovaná vysoká nebo vyšší odborná škola, studijní program a studijní obor, kontaktní údaje (e-mail, telefon) – může být rozvedeno v příloze ve formě životopisu
    2. Cíl projektu
    3. Aktivity projektu a jejich popis
    4. Harmonogram projektu – v měsíčním, týdenním a denním rozsahu – může být rozvedeno přílohou
  • Po vyhodnocení výzvy uzavře dobrovolnickou smlouvu s Pečovatelskou službou Praha 3, IČO: 70892326 v době trvání 1 rok, na základě, které bude nájemce plnit aktivity dle jím navrženého projektu.
  • Má čistý trestní rejstřík.
  • Před uzavřením nájemní a dobrovolnické smlouvy musí vybraný uchazeč následně předložit výpis z trestního rejstříku a potvrzení o studiu

Žádost je možné podat nejpozději do 29. 8. do 12.00 hod. na emailovou adresu podatelna@praha3.cz s předmětem „Nájem bytu v objektu s byty zvláštního určení pro studenty vysokých a vyšších odborných škol - září 2024“, nebo poštou na adresu Úřadu městské části Praha, Seifertova 51/559, 130 85 Praha 3 v uzavřené obálce nadepsané „Nájem bytu v objektu s byty zvláštního určení pro studenty vysokých a vyšších odborných škol - září 2024“, nebo prostřednictvím informačního systému datových schránek (identifikátor datové schránky eqkbt8g) – podání v textu označte viditelně textem „Nájem bytu v objektu s byty zvláštního určení pro studenty vysokých a vyšších odborných škol - září 2024“.

Více informací najdete zde.

Zdroj: Praha 3

Zdroj úvodního obrázku: Praha 3 / Propagační materiál

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram