Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Česká škola bez hranic slaví 15 let: Ohlédnutí za historií a plány do budoucna

23. 07. 2024 - Šimon Hauser

Rok 2024 je pro spolek Česká škola bez hranic (ČŠBH) významným milníkem. Tato nezisková organizace, zaměřená na podporu a udržitelnost českých škol v zahraničí, slaví své 15. výročí. Již patnáct let se věnuje vzdělávání českých dětí, které žijí mimo území České republiky, a pomáhá jim udržovat jejich jazykovou a kulturní identitu.

Oslavy tohoto významného jubilea vyvrcholí na XVI. mezinárodní konferenci českých škol v zahraničí, která se koná od 29. července do 2. srpna 2024. Konference, pořádaná pod záštitou ministra školství, mládeže a tělovýchovy a ministra zahraničních věcí, je tradičním setkáním pedagogů, ředitelů a dalších odborníků z českých škol po celém světě.

Program konference

Konference nabídne bohatý a pestrý program. Zahájení proběhne slavnostním předáním diplomů vítězům 6. ročníku Olympiády v českém jazyce pro žáky českých škol v zahraničí. Následně bude pokračovat workshopem o využití moderních technologií při výuce jazyků, který se uskuteční ve spolupráci s European Centre for Modern Languages a Radou Evropy. Tento workshop se bude konat 30. a 31. července.

Ve dnech 1. a 2. srpna se účastníci mohou těšit na přednášky zaměřené na různé aspekty efektivní výuky, mediální gramotnost, umělou inteligenci a využití Google Classroom v českých školách v zahraničí. Kromě toho budou organizovány diskusní kulaté stoly a odborné online workshopy.

Ohlédnutí a plány do budoucna

XVI. mezinárodní konference českých škol v zahraničí bude také příležitostí k bilancování a představení plánů do budoucna. Spolek Česká škola bez hranic se ohlédne za nejdůležitějšími okamžiky uplynulých 15 let a podělí se o své vize a cíle pro další období.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram